Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ergonomische hulpmiddelen stimuleren bewegen in de klas

Ergonomische hulpmiddelen stimuleren bewegen in de klas

Bijna de helft van de kinderen beweegt te weinig. Het is belangrijk om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. Ergonomische hulpmiddelen in de klas kunnen hierbij helpen. De hulpmiddelen kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van kinderen. In onze nieuwste blog lees je meer over de voordelen en de verschillende ergonomische hulpmiddelen.


Voordelen ergonomische hulpmiddelen

De ergonomisch hulpmiddelen voor in de klas hebben verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

- Het verbeteren van de gezondheid: door meer te bewegen krijgen kinderen een betere conditie en wordt de gezondheid verbeterd.

- Verbeterd concentratie: door meer beweging kunnen leerlingen beter focussen. Dit komt door een betere bloedcirculatie, er stroomt namelijk meer zuurstof naar de hersenen.

- Betere houding: deze hulpmiddelen ondersteunen jouw lichaam en zorgen ervoor dat je een juiste houding aanneemt.


Ergonomische hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die leerlingen stimuleren om meer te bewegen. We lichten er vijf voor je uit:

1. Bureaufiets

De bureaufiets is ideaal als je tijdens de les even wil bewegen. Je kan de fiets makkelijk onder je bureau schuiven, zo kunnen kinderen tijdens de les trappen terwijl ze aan het werk zijn. De bureaufiets is niet alleen goed voor je gezondheid maar verbetert ook de concentratie van de kinderen.

2. Bouncing bands

De bouncing bands kunnen helpen bij het kwijtraken van je energie terwijl nog steeds geconcentreerd aan het werk kan. De bouncing bands bevestig je aan de tafelpoten waardoor je je voeten tegenaan kan plaatsen en je kan wiebelen met je voeten. Tijdens het wiebelen worden andere klasgenoten niet gestoord.

3. Aeris Swoppster

Een Swoppster is een kruk die voor meer beweging zorgt bij kinderen. Het zorgt niet alleen voor meer beweging maar ook voor een betere lichaamshouding, omdat je eigenlijk niet onderuit kunt zakken.

4. Zitballen

Een zitbal kan je als stoel gebruiken. Tijdens het gebruiken van de zitbal moet je balans houden: hierdoor creëer je een actieve zithouding. Naast het in balans houden van de bal kan je er ook licht op stuiteren om je concentratie te verbeteren.

5. De Stoo Triangle

De Stoo Triangle is een dynamische kruk voor leerlingen. Je kunt de kruk op verschillende hoogtes instellen waardoor deze aansluit bij jou lichaam. De kruk heeft een bolle voet dit zorgt ervoor dat je tijdens de lessen kan bewegen.


Conclusie

Kinderen moeten meer bewegen! Ook tijdens de lessen. Je kan beweging stimuleren door gebruik te maken van verschillende ergonomische hulpmiddelen. Ben jij benieuwd welke hulpmiddelen bij jouw klas passen? Neem dat contact op met een van onze ergonomische adviseurs.

Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet