Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Alles wat je moet weten over ergonomische voetensteunen

Alles wat je moet weten over ergonomische voetensteunen

Een goede werkhouding is essentieel voor iedereen die lange uren achter een bureau doorbrengt. Een van de hulpmiddelen die je kunnen helpen om een ergonomische zithouding te behouden, is een voetensteun. Maar waar is een voetensteun eigenlijk goed voor en hoe kies je de beste voetensteun voor jouw behoeften?

Waar is een voetensteun goed voor?

Een voetensteun helpt je bij het handhaven van een ergonomische werkhouding, vooral als je tafel of bureau te hoog is afgesteld. Het voorkomt dat je benen afhangen en afknellen, wat verschillende voordelen biedt voor je gezondheid en comfort tijdens het werken. Hier zijn enkele redenen waarom een voetensteun een waardevolle aanvulling kan zijn op je werkplek:

1. Bevordert een ergonomische zithouding: een voetensteun houdt je benen in een optimale positie, waardoor vermoeidheid en ongemak worden verminderd.

2. Vermindert druk op de onderrug: door je benen lichtjes op te tillen met behulp van een voetensteun, wordt de druk op de onderrug verminderd, wat rugpijn kan verminderen en voorkomen.

3. Verbetering van de bloedcirculatie: een goede bloedcirculatie is cruciaal om stijfheid, zwelling en het risico op diepe veneuze trombose (DVT) te verminderen, en een voetensteun kan hierbij helpen.

4. Ondersteunt correcte kniepositie: een voetensteun helpt je om een natuurlijke kniepositie te behouden, wat bijdraagt aan gezonde gewrichten.

5. Verhoogt algehele comfort: het gebruik van een voetensteun verbetert het zitcomfort, wat je productiviteit en welzijn ten goede komt.

Hoe kies je de beste voetensteun?

Nu je begrijpt waarom een voetensteun belangrijk is, laten we eens kijken naar enkele factoren om de beste voetensteun voor jouw behoeften te selecteren:

1. Type bediening: voetensteunen kunnen handmatig of met voetbediening worden aangepast. Kies het type bediening dat het beste bij jouw voorkeur past.

2. Hoogteverstelling: zorg ervoor dat de voetensteun in hoogte verstelbaar is, zodat je de optimale positie kunt vinden om je voeten plat op de grond te plaatsen.

3. Hellingshoek: overweeg een voetensteun met een aanpasbare hellingshoek, zodat je kunt afwisselen in voethoudingen en de bloeddoorstroom kunt stimuleren.

4. Antislip coating: controleer of de voetensteun is voorzien van een antislip coating om te voorkomen dat je voeten wegglijden en onnodige spanning te vermijden.

5. Stabiliteit: zorg ervoor dat de voetensteun stabiel op de grond staat om wiebelen en ongemak te voorkomen.

6. Compatibiliteit met je werkplek: controleer of de voetensteun goed samenwerkt met je bureau en ergonomische bureaustoel om een naadloze en comfortabele werkomgeving te creëren.

Wil je investeren in je gezondheid en comfort? Ontdek ons uitgebreide assortiment voetensteunen en laat je adviseren door onze adviseurs. Klik hier om onze voetensteunen te bekijken en kies degene die het beste bij jou past voor een ergonomische en comfortabele werkhouding. Wil je zeker weten of het product aan je verwachtingen zal voldoen? Geen probleem. Je kunt de voetensteun gratis 30 dagen testen!

Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon